A Szendrőládi Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című projekt keretében a Kazincbarcikai Tankerületi Központ  81,57 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.
A Széchenyi 2020 program keretében az EFOP – 4.1.3 -17 – 2017 – 00257 kódszámú projektnek köszönhetően megvalósul tornaterem és kiszolgálóhelyiségeinek felújítása.  A felújítás keretében sor kerül az épület belső fa nyílászáróinak cseréje, a tornaterem meglévő fa sportpadlójának felcsiszolására és újralakkozására. Megvalósul a tetőhéjazat, lécezés, csapadékcsatornázás teljes cseréje és a komplett villamos hálózat felújítása új lámpatestekkel, szerelvényekkel a tornateremben és kiszolgáló helyiségekben. A kiszolgálóhelyiségekben teljes belső szakipari felújítás történik új burkolatokkal, festéssel, víz-, szennyvíz hálózat cseréjével, új vizes berendezésekkel. A tornateremben új labdafogó védőháló létesítésére kerül sor. A projekt célja olyan országos viszonylatnak megfelelő tanulási környezet biztosítása a célcsoport számára, ahol minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesülhetnek a tanulók.  A fejlesztés sikeres megvalósítását a kapcsolódó szakértők és szolgáltatók segítik.

 

A projekthez kapcsolódó nyitórendezvény 2018. 03. 01-jén került megrendezésre. Az eseményen beszédet mondott Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Székelyné Varga Mária Ágnes a Kazincbarcikai Tankerületi Központ igazgató asszonya. A résztvevő vendégek megismerhették a megvalósítandó projekt legjelentősebb mérföldköveit.

      

A pályázathoz kapcsolódó közbeszerzési eljárás sikeresen lezárult. A nyertes ajánlat benyújtója a Syntax Consult Kft. A kivitelezési folyamatok a munkaterület átadása után július hónapban elkezdődtek.